tisdag 4 september 2007

I like

Rannug satt bekvämt vid ett avsides beläget bord inne på den thailändska restaurangen. Han studerade menyn med intresse och smålog en aning över det bristande språket.

Var är de obskyra rätterna? tänkte han. Jag måste beställa en obskyr rätt.

Servitören kom fram till bordet. Med block och penna redo att ta emot hans beställning. Rannug som ännu inte hittat en tillräckligt obskyr rätt tittade upp från menyn och det var då han såg den. Servitörens slips. Det finns inte ord att beskriva hur ful den var. Han inte kunde sluta titta på den. Han reflekterade inte ens över att servitörer på sådana etablissemang inte bär slips överhuvudtaget. De bär fluga.

Servitören såg hur fascinerad Rannug var av hans slips och log stolt med hela ansiktet som bara thailändska servitörer kan göra.

"Taj you like?" sade han. "Yuu like taj?"

Rannug hade svårt att hålla sig för skratt men det här var en situation han inte kunde motstå. Inte för allt i världen. Det var som om en högre makt hört hans bön och beslutat att förverkliga den.

Han tvingade bort leendet på sina läppar och tittade sedan servitören djupt i ögonen innan han förverkligade sin dröm med fyra mycket väl artikulerade ord:

"Yes I like Thai..."

Inga kommentarer: